Великите лидери създават институции, които не зависят от правилния цар - Путин

...
 Великите лидери създават институции, които не зависят от правилния цар - Путин
Коментари Харесай

Фукуяма: След Путин в Русия ще има хаотична борба за власт

 Великите водачи създават институции, които не зависят от " верния цар "  - Путин не съумя да го направи, разяснява професорът от Станфордския университет Франсис Фукуяма в изявление за грузинската телевизия STV.
" Великите водачи основават институции, които не зависят от верния цар, седящ на трона. Той не направи това. След като си отиде, ще има безредно битка за власт, чиито резултати мъчно може да се предскажат. " - показва Фукуяма.

На въпрос дали си показва, че в миналото в Русия ще има истинска народна власт, той дава отговор, че при настоящия режим това е невероятно, но младото потомство би могло да води борба за това.

" Смятам, че в Русия има доста младежи, които не желаят да живеят в такава страна, в каквато живеят в този момент. Те ще имат опция да изразят мнението си, даже в случай че то политически бъде отхвърляно. Смятам, че ще има сериозна битка. Сега автократичната система е вкоренена доста надълбоко, само че не мисля, че е невероятно за новите генерации да изберат друг път. " - счита професорът от Станфорд.

Той добавя, че изходът е в промяна на режима, а Путин не е безконечен.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР